Historische achtergrond
van de boerderij

San Gimignano (Siena)

FATTORIA GUICCIARDINI

Het bouwcomplex van de Boerderij Guicciardini ontstaat in de tweede helft van 1400 op het moment dat er beslist was om de tweede stadsmuur van San Gimignano, gebouwd rond 1260, uit te breiden, zodat zij ook de Kerk en het Klooster van de Heilige Agostinus bevatte die van zeker belang geworden was voor de Sangimignaanse gemeenschap.

Van 1400 tot vandaag heeft het complex vele veranderingen ondergaan en vele woningen en werkplaatsen gehad. In 1700 tot de jaren 50 van onze eeuw werd het complex een landbouwbedrijf, eerst als eigendom van de familie Strozzi om vervolgens in 1877 als bruidschat naar de familie Guicciardini te gaan via een huwelijk van Prinses Luisa Strozzi met Graaf Francesco Guicciardini, die reeds eigenaar was van de boerderij Cusona.

Dertijds had de boerderij aanzienlijke afmetingen met ongeveer 15 landbouwbedrijven in de omgeving van San Gimignano en met vele hectaren bos. Het gebouw huisvestigde dus vele activiteiten, er waren lokalen bestemd voor graanopslag, gistkuipen, stallen, houtbewerking en op het gelijkvloers was er tevens een olijvenpers.

Vandaag is het volledig gerestructureerd en huisvest zij bovendien, naast de infrastructuur van de vakantiewoningen, een dansschool, een kunstgallerij en winkels.


FATTORIA GUICCIARDINI
Contadino con bove


FATTORIA CUSONA
Riunione dei "'capocci"
(bijeenkomst van de "hoofden van boerenfamilies"), jaren '50


Case Vacanze Fattoria Guicciardini Sas
Viale Garibaldi, 2/A - P.zza S.Agostino, 1 - 53037 SAN GIMIGNANO (Siena) Toscana Italia
Tel./Fax ++39 0577 907185 - info@guicciardini.com